top of page
Marc-Ok 
smoke-tight

Ευέλικτη κουρτίνα προστασίας

Heading 5
Πυραντοχή:
EI60   EI120

Πάχος κελύφους:

  9 mm - 6 kg/m2 EI60 / EW120

18 mm - 9 kg/m2 EI90 / EW120, EI120 / EW 120

 Ελάχιστες διαστάσεις κουτιού άξονα:

250 x 275 (EI60), 325 x 350 (EI120)

 Διαστάσεις πόρτας:

Σχεδιασμένη σύμφωνα με προδιαγραφές προσαρμοσμένες στις ειδικές απαιτήσεις σας

Dynamic view of the efficient Marc-Ok Fire Curtain in action.
Specialized smoke-control version of the Marc-Ok Curtain.

Επισκόπηση

Η κουρτίνα πυροπροστασίας Marc-Ok αποτελείται από τα ακόλουθα εξαρτήματα: το φύλλο κουρτίνας, τις ράγες οδήγησης, τον άξονα περιέλιξης, τα στηρίγματα του άξονα και μια μονάδα κίνησης VIC. Το φύλλο κουρτίνας κατασκευάζεται από τρία ή πέντε στρώματα υφάσματος πολλαπλών στρώσεων στην έκδοση με διαβάθμιση EI60 ή EI120, αντίστοιχα. Το κύριο συστατικό της δομής πολλαπλών στρώσεων του φύλλου είναι ενισχυμένο με χαλύβδινο σύρμα υαλονήματος.

1. Στεγανότητα καπνού Sa και S200 επιβεβαιωμένη με σήμα CE

Ακολουθώντας το πρότυπο EN 16034:2014, εγγυόμαστε τη μείωση της διείσδυσης του καπνού μέσω της κουρτίνας σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κλάσεων Sa και S200 σύμφωνα με το πρότυπο PN-EN 13501-2:2016.

2. Γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση

το απλό σύστημα "Slide & Lock" του άξονα περιέλιξης συμβάλλει στη μείωση του χρόνου εγκατάστασης κατά 25%

3. Ενσωματωμένος Άξονας

φινίρισμα του κιβωτίου - το κιβώτιο του άξονα της έκδοσης EI60 τοποθετείται στο ίδιο επίπεδο με τις ράγες οδήγησης

4. Κρυφό φύλλο κουρτίνας

το φύλλο βρίσκεται πλήρως στο εσωτερικό του κιβωτίου άξονα όταν ανοίγει

5. Εξαιρετικά ελαφριά δομή

απαράμιλλη ευελιξία, άμεση ανάπτυξη

Επισκόπηση, Σχεδιασμός και Ιδιότητες

Η πυρασφάλεια κουρτίνα Marc-Ok περιλαμβάνει τα εξής στοιχεία: το φύλλο της κουρτίνας, οι καθοδηγούμενοι ράγες, το άξονα τυλίγματος, οι βραχίονες του άξονα και ένας κινητήρας VIC.Το φύλλο της κουρτίνας κατασκευάζεται από τρία ή πέντε στρώματα πολυστρωματικού υφάσματος στην έκδοση EI60 ή EI120, αντίστοιχα. Ο κύριος συστατικός της πολυστρωματικής δομής του φύλλου είναι η γυαλί- ίνα ενισχυμένη με σύρμα από χάλυβα. Το πάνω άκρο του φύλλου της κουρτίνας συνδέεται με τον άξονα τυλίγματος. Κατά μήκος του κάτω άκρου του φύλλου της κουρτίνας βρίσκεται το βάρος, το οποίο διατηρεί το φύλλο σωστά τεντωμένο (αφαιρώντας τις πτυχές και παρέχοντας σωστό τυλίγμα στον άξονα) και παρέχει επιπλέον ενίσχυση.

Ο άξονας τυλίγματος τοποθετείται σε βραχίονες που συναρμολογούνται στο διαχωριστικό. Ο άξονας τυλίγματος και οι βραχίονες τοποθετούνται μέσα στο κιβώτιο του άξονα. Η πρόσοψη του κιβωτίου του άξονα κατασκευάζεται από λεπτό φύλλο ανοξείδωτου χάλυβα 0,7 - 1,0 mm. Οι κατακόρυφες άκρες του φύλλου της κουρτίνας φέρουν κινούμενα παπούτσια που κινούνται εντός των προφίλ των καθοδηγούμενων ραγών.Το διατομικό μέγεθος της καθοδηγούμενης ράγας είναι 80 x 120 mm. Η πρόσοψη της καθοδηγούμενης ράγας κατασκευάζεται από φύλλο ανοξείδωτου χάλυβα 0,7 mm. Οι πρόσοψεις των καθοδηγούμενων ράγων και του κιβωτίου του άξονα είναι διαθέσιμες σε φύλλα ανοξείδωτου χάλυβα με επίστρωση σε τρία βασικά χρώματα, RAL 7035, 9002 και 9010. Μπορεί να παραγγελθεί μια προσαρμοσμένη απόχρωση ή μια έκδοση με φύλλο ανοξείδωτου χάλυβα. Μια έκδοση για έλεγχο του καπνού είναι διαθέσιμη κατόπιν αιτήματος.

Το προϊόν μπορεί να παρασχεθεί με μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών αξεσουάρ, όπως συστήματα συναγερμού πυρκαγιάς, παρακολούθηση θέσης της κουρτίνας ή λύσεις για τον έλεγχο πρόσβασης. Αντί για έναν ηλεκτρικό κινητήρα και αισθητήρες που συνδέονται στο σύστημα συναγερμού πυρκαγιάς στον χώρο, μικρότερες εκδόσεις του προϊόντος μπορούν να παρασχεθούν με ένα θερμικό αποσπώμενο κλιπ και ένα ασφαλές αργοπορητή που χρησιμοποιεί ένα ελατήριο τάσης για να επιβραδύνει την αποστροφή του φύλλου της κουρτίνας και να αποτρέπει τραυματισμό.

Εφαρμογή

Ο ίδιος ο ορισμός της στεγανότητας καπνού σημαίνει ότι ο κύριος σκοπός της κουρτίνας σε αυτή την έκδοση είναι να εμποδίσει την εξάπλωση του καπνού, ο οποίος μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνος με την ίδια τη φωτιά. 

Ακολουθώντας το πρότυπο EN 16034:2014, εγγυόμαστε τη μείωση της διείσδυσης του καπνού μέσω της κουρτίνας σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κατηγοριών Sa και S200 σύμφωνα με το (PN-EN 13501-2:2016).

Specialized smoke-control version of the Marc-Ok Curtain.

Αρχή λειτουργίας

Για τις ηλεκτροκίνητες κουρτίνες προστασίας, το φύλλο της κουρτίνας τυλίγεται στον άξονα και συγκρατείται ανοικτό είτε από ένα φρένο είτε από τη μετάδοση κίνησης με αυτοσυγκράτηση. Όταν ανιχνεύεται συναγερμός πυρκαγιάς στις εισόδους ελέγχου, το φύλλο απελευθερώνεται και ξετυλίγεται στην κλειστή θέση.

Οι κουρτίνες πυροπροστασίας Marc-Ok πλάτους έως 2,5 m και ύψους δεν απαιτούν ηλεκτρική μονάδα κίνησης. Αυτά τα προϊόντα απελευθερώνονται για να κλείσουν με θερμική θρυαλλίδα, η οποία σπάει όταν εκτεθεί σε θερμοκρασία περίπου 74 °C, και το φύλλο κουρτίνας ξετυλίγεται για να κλείσει τη ζώνη πυρκαγιάς. Το ελατήριο στρέψης που είναι εγκατεστημένο στον άξονα εξασφαλίζει σταθερή ταχύτητα κλεισίματος και παρέχει εύκολη δράση ανοίγματος χωρίς πρόσθετους κινητήριους μηχανισμούς, όπως οι στροφαλοφόροι. Το προϊόν διατίθεται σε μεγαλύτερες διαστάσεις και με βελτιωμένες τεχνικές παραμέτρους κατόπιν ατομικής παραγγελίας.

Προαιρετικά αξεσουάρ

  • Μπορεί να εφοδιαστεί με ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρικών εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων συναγερμού πυρκαγιάς, παρακολούθησης της θέσης των κουρτινών και λύσεων ελέγχου πρόσβασης.

  • Πίνακας ελέγχου συναγερμού πυρκαγιάς με UPS, προ-καλωδιωμένος για διασύνδεση με το σύστημα συναγερμού πυρκαγιάς στο πεδίο ή/και τους τοπικούς ανιχνευτές καπνού/θερμότητας

  • Τα ηλεκτρικά εξαρτήματα μπορούν να εξοπλιστούν με τον πίνακα ελέγχου συναγερμού πυρκαγιάς και περιλαμβάνουν: πίνακα τηλεχειρισμού, ανιχνευτές καπνού ή/και θερμότητας, ενδείξεις συναγερμού πυρκαγιάς (ηχητικά σήματα ή/και φάροι) και αισθητήρα ανοικτής ή/και κλειστής θέσης

  • Διατίθενται μονάδες κίνησης με λειτουργία κλεισίματος με τη βοήθεια της βαρύτητας ή με λειτουργία ανοίγματος με το χέρι

bottom of page