top of page
Marc-Ok +
Learn More

Ελαστική προστατευτική κουρτίνα

Heading 5
Δείκτης Πυρασφάλειας :
EI30    EI60

 Πάχος κελύφους:

17 mm - 5,5 kg/m2 EI30 / EW120 EI60 / EW120

 Ελάχιστες διαστάσεις κιβωτίου άξονα:

300 x 325 mm​

 Μέγεθος πόρτας:

Σχεδιασμένο σύμφωνα με τις προσαρμοσμένες προδιαγραφές

ZNB SYSTEMS' Marc-Ok+ Fire Protection Curtain in action, featuring a multi-ply textile sheet with steel-wire reinforced glass
ZNB SYSTEMS' Fire Curtain in action, showcasing the robust winding shaft and customizable galvanized steel fascias for optima

Επισκόπηση

Η κουρτίνα πυροπροστασίας Marc-Ok + περιλαμβάνει τα ακόλουθα εξαρτήματα: το φύλλο κουρτίνας, τις ράγες οδήγησης, τον άξονα περιέλιξης, τους βραχίονες άξονα και μια μονάδα μετάδοσης κίνησης VIC. Το φύλλο κουρτίνας είναι κατασκευασμένο από πολυστρωματικό ύφασμα. Το κύριο συστατικό της πολυστρωματικής δομής του φύλλου είναι ίνες γυαλιού ενισχυμένες με σύρμα χάλυβα.

1. Εξαιρετικά ελαφριά δομή

απαράμιλλη ευελιξία, γρήγορη ανάπτυξη

2. Γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση

ο απλός άξονας περιέλιξης 'Slide & Το σύστημα Lock' βοηθά στη μείωση του χρόνου εγκατάστασης κατά 25%

3. Άξονας έκπλυσης

φινίρισμα κιβωτίου – το κιβώτιο άξονα της έκδοσης με βαθμολογία EI60 είναι εγκατεστημένο στο ίδιο επίπεδο με τις ράγες οδήγησης

4. Κρυφό σεντόνι κουρτίνας

το φύλλο βρίσκεται πλήρως μέσα στο κουτί του άξονα όταν ανοίγει 

Επισκόπηση, Σχεδιασμός και Ιδιότητες

Η κουρτίνα πυροπροστασίας Marc-Ok + περιλαμβάνει τα ακόλουθα εξαρτήματα: το φύλλο κουρτίνας, τις ράγες οδήγησης, τον άξονα περιέλιξης, τους βραχίονες άξονα και μια μονάδα μετάδοσης κίνησης VIC. Το φύλλο κουρτίνας είναι κατασκευασμένο από πολυστρωματικό ύφασμα. Το κύριο συστατικό της πολυστρωματικής δομής του φύλλου είναι ίνες γυαλιού ενισχυμένες με σύρμα χάλυβα. Το επάνω άκρο του φύλλου κουρτίνας είναι προσαρτημένο στον άξονα περιέλιξης. Κατά μήκος της κάτω άκρης του φύλλου κουρτίνας υπάρχει το έρμα, το οποίο διατηρεί το φύλλο σωστά τεντωμένο (που αφαιρεί το τσάκισμα και παρέχει σωστή περιέλιξη στον άξονα) και παρέχει πρόσθετο στήριγμα. Ο άξονας περιέλιξης είναι εγκατεστημένος σε βραχίονες που συνδέονται στο διαμέρισμα. Ο άξονας περιέλιξης και οι βραχίονες τοποθετούνται στο εσωτερικό του κιβωτίου άξονα. Η πρόσοψη του κιβωτίου άξονα είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα 0,7 - 1,0 mm. Οι κατακόρυφες άκρες του φύλλου κουρτίνας φέρουν παπούτσια για τρέξιμο που κινούνται στο εσωτερικό των προφίλ της ράγας οδήγησης. Το μέγεθος της διατομής της ράγας οδήγησης.

Το μέγεθος της διατομής της ράγας οδήγησης είναι 80 x 120 mm. Η πρόσοψη της ράγας οδήγησης είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα 0,7 mm. Οι προσόψεις της ράγας οδήγησης και του κιβωτίου άξονα διατίθενται σε γαλβανισμένα φύλλα επικαλυμμένα σε τρία βασικά χρώματα, RAL 7035, 9002, 7016 και 9010. Μπορείτε να παραγγείλετε ένα προσαρμοσμένο χρώμα ή μια έκδοση φύλλου από ανοξείδωτο χάλυβα. Το προϊόν μπορεί να παρέχεται με μια μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών αξεσουάρ, όπως συστήματα συναγερμού πυρκαγιάς, παρακολούθηση θέσης πόρτας ή λύσεις ελέγχου πρόσβασης.

Εφαρμογή

Οι ελαστικές κουρτίνες πυροπροστασίας Marc-Ok + προορίζονται για το διαχωρισμό των ζωνών πυρκαγιάς μέσα και έξω από τα κτίρια και τις ροές του συστήματος χειρισμού σύμφωνα με τους κανονισμούς.

Χάρη στο χαμηλό ύψος τοποθέτησης της κεφαλίδας που απαιτείται, η κουρτίνα είναι ιδανική για τοποθέτηση σε χωρίσματα κατασκευών, ιδιαίτερα σε υπόγειους χώρους γκαράζ και εσωτερικά εμπορικά κέντρα, όπου κάθε τετραγωνικό εκατοστό της χρησιμοποιήσιμης επιφάνειας δαπέδου έχει σημασία και οι διαστάσεις του προϊόντος πρέπει να ελαχιστοποιηθούν. Για υπαίθριες εγκαταστάσεις, το προϊόν μπορεί να εγκατασταθεί σε βραχίονες όφσετ για να ακυρώσει τις ψυχρές γέφυρες.

Τα Marc-Ok + είναι ελαστικά κλεισίματα ζώνης πυρκαγιάς και λόγω της υψηλής τους αντοχής στη φωτιά, μπορούν να αποτελέσουν μια επιτυχημένη εναλλακτική λύση σε λύσεις παθητικής πυροπροστασίας που απαιτούν μεγαλύτερο χώρο εγκατάστασης. Μπορούν να εγκατασταθούν παράλληλα με πόρτες χωρίς πυρκαγιά ή ρολά.

Marc-Ok+ Fire Curtain: Precision-engineered with steel-wire reinforced glass fiber sheet and galvanized steel components.

Λειτουργική αρχή

Για κουρτίνες με ηλεκτρικό ρεύμα προστασίας, το φύλλο κουρτίνας τυλίγεται στον άξονα και διατηρείται ανοιχτό είτε με φρένο είτε με το κιβώτιο ταχυτήτων αυτοασφάλισης.

Όταν ανιχνευτεί συναγερμός πυρκαγιάς στις εισόδους ελέγχου, το φύλλο απελευθερώνεται και ξετυλίγεται στην κλειστή θέση.

 

 

Το προϊόν διατίθεται σε μεγαλύτερες διαστάσεις και με βελτιωμένες τεχνικές παραμέτρους κατόπιν ατομικής παραγγελίας.

Προαιρετικά αξεσουάρ

  • Μπορεί να παρέχεται με μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων πυρασφάλειας, παρακολούθησης θέσης κουρτίνας και λύσεων ελέγχου πρόσβασης.

  • Πίνακας ελέγχου πυρασφάλειας με UPS, προεγκατεστημένος για διεπαφή με το πεδίο συστήματος πυρασφάλειας και/ή τοπικούς ανιχνευτές καπνού/θερμότητας

  • Τα ηλεκτρικά εξαρτήματα μπορούν να πακεταριστούν με τον πίνακα ελέγχου πυρασφάλειας και να περιλαμβάνουν: απομακρυσμένο πίνακα ελέγχου, ανιχνευτές καπνού και/ή θερμότητας, ενδείξεις πυρασφάλειας (ηχητικούς και/ή φωτεινούς σηματοδοτητές) και αισθητήρα ανοιχτής και/ή κλειστής θέσης

  • Οι μονάδες κίνησης είναι διαθέσιμες με βοηθητική βαρύτητα για κλείσιμο

bottom of page