top of page
Marc-Ok 

Ανθεκτική κουρτίνα προστασίας

Heading 5
Πυραντίσταση:
EI60    EI90   EI120

Πάχος Θήκης:

  9 mm - 6 kg/m2 EI60 / EW120

18 mm - 9 kg/m2 EI90 / EW120, EI120 / EW 120

Ελάχιστες Διαστάσεις Κιβωτίου Άξονα:

250 x 275 (EI60), 325 x 350 (EI120)

Μέγεθος Πόρτας: Σχεδιασμένο σύμφωνα με προσαρμοσμένες προδιαγραφές

Marc Ok Fire-Resistant Curtain: Precision-engineered for optimal safety and efficiency.
Innovative Marc Ok Technology: Elevate your space with ZNB SYSTEMS' fire-resistant curtain.

Επισκόπηση

Η κουρτίνα πυροπροστασίας Marc-Ok αποτελείται από τα ακόλουθα εξαρτήματα: το φύλλο κουρτίνας, τις ράγες οδήγησης, τον άξονα περιέλιξης, τα στηρίγματα του άξονα και μια μονάδα κίνησης VIC. Το φύλλο κουρτίνας κατασκευάζεται από τρία ή πέντε στρώματα υφάσματος πολλαπλών στρώσεων στην έκδοση με διαβάθμιση EI60 ή EI120, αντίστοιχα. Το κύριο συστατικό της δομής πολλαπλών στρώσεων του φύλλου είναι ενισχυμένο με χαλύβδινο σύρμα υαλονήματος.

1. Εξαιρετικά ελαφριά δομή

απαράμιλλη ευελιξία, γρήγορη ανάπτυξη

2. Γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση

Το απλό σύστημα 'Slide & Lock' του άξονα τυλίγματος βοηθά στη μείωση του χρόνου εγκατάστασης κατά 25%.

3. Ενσωματωμένος Άξονας

Τελείωμα κιβωτίου - Η έκδοση με αξιολόγηση EI60 έχει το κιβώτιο του άξονα τοποθετημένο ενσωματωμένο με τους οδηγούς.

4. Κρυφό Φύλλο Κουρτίνας

Το φύλλο είναι πλήρως μέσα στο κιβώτιο του άξονα όταν ανοίγει.

Επισκόπηση, Σχεδιασμός & Ιδιότητες

Η Πυροκουρτίνα Marc-Ok αποτελείται από τα παρακάτω συστατικά: το φύλλο της κουρτίνας, τους οδηγούς, τον άξονα τυλίγματος, τις βάσεις άξονα και μια μονάδα οδήγησης VIC. Το φύλλο της κουρτίνας αποτελείται από τρία ή πέντε στρώματα πολυστρωματικού υφάσματος στις εκδόσεις EI60 ή EI120 αντίστοιχα. Ο κύριος συνιστών της πολυστρωματικής δομής του φύλλου είναι η υάλωση με ενίσχυση από καλώδιο χάλυβα. Το πάνω άκρο του φύλλου κουρτίνας συνδέεται με τον άξονα τυλίγματος. Κατά μήκος του κάτω άκρου του φύλλου κουρτίνας βρίσκεται το βαρίδιο, το οποίο διατηρεί το φύλλο επαρκώς τεταμένο (καθώς αφαιρεί τις πτυχώσεις και παρέχει σωστό τυλιγμό στον άξονα) και παρέχει επιπλέον στήριξη.Ο άξονας τυλίγματος εγκαθίσταται σε βάσεις που συνδέονται με τον διαχωριστικό. Ο άξονας τυλίγματος και οι βάσεις εγκαθίστανται μέσα στο κιβώτιο του άξονα. Το ταμπλό του κιβωτίου κατασκευάζεται από φύλλο χάλυβα γαλβανισμένο πάχους 0,7 - 1,0 mm. Οι κατακόρυφες άκρες του φύλλου κουρτίνας φέρουν τροχούς που κινούνται μέσα στα προφίλ οδηγού.

Το διατομικό μέγεθος του οδηγού είναι 80 x 120 mm. Το ταμπλό του οδηγού κατασκευάζεται από φύλλο χάλυβα γαλβανισμένο πάχους 0,7 mm. Οι ταμπλό του οδηγού και του κιβωτίου του άξονα είναι διαθέσιμα σε γαλβανισμένα φύλλα επικαλυμμένα με τρία βασικά χρώματα, RAL 7035, 9002 και 9010. Μπορεί να παραγγελθεί μια προσαρμοσμένη απόχρωση ή μια έκδοση με φύλλο από ανοξείδωτο χάλυβα. Μια έκδοση ελέγχου καπνού είναι διαθέσιμη κατόπιν αιτήματος.

Το προϊόν μπορεί να παρασχεθεί με μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών αξεσουάρ, όπως συστήματα συναγερμού πυρκαγιάς, παρακολούθηση θέσης πόρτας ή λύσεις έλεγχου πρόσβασης. Αντί για ηλεκτρικό κινητήρα και αισθητήρες που συνδέονται στο πρόγραμμα πυρασφάλειας του χώρου, μικρότερες εκδόσεις του προϊόντος μπορούν να παρασχεθούν με θερμικό ασφαλές και ασφάλεια καθυστέρησης που χρησιμοποιεί ένα ελατήριο τριβής για να επιβραδύνει την αποτύλιγμα του φύλλου κουρτίνας και να αποτρέψει τραυματισμό.

Εφαρμογή

Οι ελαστικές πυρασφαλείς κουρτίνες Marc-Ok προορίζονται για τον συμμόρφωση με τους κανονισμούς χωρισμού περιοχών πυρός μέσα και έξω από κτίρια και σε ροές συστημάτων χειρισμού.

Χάρη στο χαμηλό ύψος εγκατάστασης του επικεφαλούς που απαιτείται, η κουρτίνα είναι ιδανική για εγκατάσταση σε διαχωριστικά κατασκευών, ιδιαίτερα σε υπόγειους χώρους στάθμευσης και εσωτερικά εμπορικά κέντρα, όπου κάθε τετραγωνικό εκατοστό της χρησιμοποιήσιμης επιφάνειας έχει σημασία και οι διαστάσεις του προϊόντος πρέπει να ελαχιστοποιηθούν. Για εξωτερικές εγκαταστάσεις, το προϊόν μπορεί να εγκατασταθεί σε εξωτερικά στηρίγματα για την ακύρωση των κρύων γεφυρών.

Οι Marc-Ok είναι ελαστικά κλεισίματα περιοχής πυρός και, λόγω της υψηλής τους κατάταξης αντίστασης πυρός, μπορούν να αποτελέσουν επιτυχημένη εναλλακτική λύση σε λύσεις παθητικής πυρασφάλειας που απαιτούν μεγαλύτερο χώρο εγκατάστασης. Μπορούν να εγκατασταθούν σε συνδυασμό με μη πυρασφαλείς πόρτες ή ρολά.

Innovative Marc Ok Technology: Elevate your space with ZNB SYSTEMS' fire-resistant curtain.

Αρχή λειτουργίας

Για τις ηλεκτροκίνητες κουρτίνες προστασίας, το φύλλο της κουρτίνας τυλίγεται στον άξονα και συγκρατείται ανοικτό είτε από ένα φρένο είτε από τη μετάδοση κίνησης με αυτοσυγκράτηση. Όταν ανιχνεύεται συναγερμός πυρκαγιάς στις εισόδους ελέγχου, το φύλλο απελευθερώνεται και ξετυλίγεται στην κλειστή θέση.

Οι κουρτίνες πυροπροστασίας Marc-Ok πλάτους έως 2,5 m και ύψους δεν απαιτούν ηλεκτρική μονάδα κίνησης. Αυτά τα προϊόντα απελευθερώνονται για να κλείσουν με θερμική θρυαλλίδα, η οποία σπάει όταν εκτεθεί σε θερμοκρασία περίπου 74 °C, και το φύλλο κουρτίνας ξετυλίγεται για να κλείσει τη ζώνη πυρκαγιάς. Το ελατήριο στρέψης που είναι εγκατεστημένο στον άξονα εξασφαλίζει σταθερή ταχύτητα κλεισίματος και παρέχει εύκολη δράση ανοίγματος χωρίς πρόσθετους κινητήριους μηχανισμούς, όπως οι στροφαλοφόροι. Το προϊόν διατίθεται σε μεγαλύτερες διαστάσεις και με βελτιωμένες τεχνικές παραμέτρους κατόπιν ατομικής παραγγελίας

Προαιρετικά παρελκόμενα

  • Διατίθεται με κατηγορίες Sa και S200 σύμφωνα με το PN-EN 13501-2:2016. Διατίθεται επίσης σε έκδοση ανθεκτική σε εκρηκτικά [PN-EN, ATEX].

  • Μπορεί να παρασχεθεί με μια ευρεία γκάμα ηλεκτρικών εξαρτημάτων, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων συναγερμού πυρκαγιάς, παρακολούθησης θέσης της κουρτίνας και λύσεων ελέγχου πρόσβασης.

  • Το πίνακα ελέγχου συναγερμού πυρκαγιάς διαθέτει ένα UPS, προσυνδεδεμένο για την αλληλεπίδραση με το σύστημα συναγερμού πυρκαγιάς στον τομέα και/ή τους τοπικούς ανιχνευτές καπνού/θερμότητας.

  • Τα ηλεκτρικά αξεσουάρ μπορούν να συνοδευτούν με τον πίνακα ελέγχου συναγερμού πυρκαγιάς και να περιλαμβάνουν: απομακρυσμένο πίνακα ελέγχου, ανιχνευτές καπνού και/ή θερμότητας, ένδειξη συναγερμού πυρκαγιάς (ηχητικούς προειδοποιητικούς ή/και φανούς) και αισθητήρα θέσης ανοικτού και/ή κλειστού.

  • Οι μονάδες κίνησης είναι διαθέσιμες με βοηθητική δράση βαρύτητας για το κλείσιμο ή χειροκίνητη δράση ανοίγματος.

bottom of page