top of page
Marc-Kda 

Ενεργό φράγμα καπνού

Heading 5
 Πυραντοχή:
D  DH60

Μέγεθος πόρτας:

Σχεδιασμένο βάσει προσαρμοσμένων προδιαγραφών

Marc-Kda Moving Smoke Control Curtain in action, efficiently managing smoke with its versatile curtain sheet and winding shaf

Επισκόπηση, Σχεδιασμός & Ιδιότητες

Η κινούμενη κουρτίνα ελέγχου καπνού Marc-Kda αποτελείται από τα ακόλουθα βασικά εξαρτήματα: το φύλλο κουρτίνας, τον άξονα περιέλιξης, τα στηρίγματα του άξονα, τη μονάδα ηλεκτρικής κίνησης και το κάλυμμα θέασης. Η κουρτίνα μπορεί να εφοδιαστεί προαιρετικά με ράγες οδήγησης.

Το φύλλο κουρτίνας είναι κατασκευασμένο από μη εύφλεκτο υφαντό ύφασμα από ίνες γυαλιού, σε γκρι-ασημένιο χρώμα ως πρότυπο. Στο κάτω άκρο της κουρτίνας προσαρμόζεται μια κάτω λωρίδα έρματος, η οποία διατίθεται σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα ανάλογα με τις προδιαγραφές του αγοραστή.

Μια τυπική μονάδα της μονάδας κινούμενης κουρτίνας ελέγχου καπνού Marc-Kda έχει πλάτος 5000 mm. Μεμονωμένες μονάδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας γραμμής κουρτινών απεριόριστων διαστάσεων, οι οποίες μπορούν επίσης να συμμορφώνονται με ένα τόξο. Τυποποιημένα χρώματα οπτικών πλαισίων: RAL 7035, 9002 και 9010.

EN 12101-1:2005+A1:2006 εύρος βαθμολογίας πυραντίστασης: D30, D60, D90, D120, DA, DH30 και DH60. Εύρος κατηγορίας κατηγορίας κινούμενων κουρτινών ελέγχου καπνού: ASB1, ASB2, ASB3 και ASB4. Βάρος κουρτίνας max. 1,0 kg/m2. 

Διαπερατότητα καπνού μέσω υφάσματος κελύφους έως 10 m3/h/m2.

Εφαρμογή

Οι κινούμενες κουρτίνες ελέγχου καπνού Marc-Kda προορίζονται για τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς για τον απομονωτισμό ζωνών ελέγχου καπνού και τον περιορισμό του καπνού. Προορίζονται για εγκατάσταση σε περιοχές που δεν μπορούν να φιλοξενήσουν σταθερούς διαχωριστικούς τοίχους ελέγχου καπνού. Αυτά τα προϊόντα προορίζονται κυρίως για μεγάλες εσωτερικές δημόσιες και εμπορικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών κέντρων, αποθηκών, εργοστασίων, αιθουσών κατασκευής, αιθουσών ατρίων, αίθουσων σταθμών μεταφορών ή αθλητικών αρένων.

Λόγω της ευέλικτης κατασκευής τους, μπορούν να συνδυαστούν άψογα με τον γενικότερο εσωτερικό σχεδιασμό, επιτρέποντας στους αρχιτέκτονες να διαμορφώνουν ελεύθερα τον εξοπλισμό και τον ιδιοκτήτη του έργου να αξιοποιεί αποτελεσματικά τον χώρο. Είναι ιδανικές όταν υπάρχει κίνδυνος σημαντικής δυναμικής διάδοσης πυρκαγιάς σε υψηλές θερμοκρασίες, συμπεριλαμβανομένων υψηλών φορτίων πυρκαγιάς. Βεβαιώνουν την ασφαλή έξοδο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και εμποδίζουν τη διάδοση του καπνού.

Explore the effectiveness of our Marc-Kda Moving Curtain in controlling smoke, featuring a dynamic interplay of the

Αρχή λειτουργίας

Το φύλλο της κουρτίνας ελέγχου καπνού ανασυρεται στον άξονα και κρατείται είτε από το φρένο (για ASB1 και ASB3) της μονάδας κίνησης, είτε απευθείας από τη μονάδα κίνησης (για ASB2 και ASB4). Σε περίπτωση κινδύνου πυρκαγιάς, το φύλλο της κουρτίνας απελευθερώνεται για να ανασυρθεί και να σφραγίσει τη ζώνη πυρκαγιάς. Κατά την καθημερινή λειτουργία (σε συνθήκες χωρίς συναγερμό πυρκαγιάς), η κουρτίνα τροφοδοτείται από 230 V AC ή 24 V DC και διασυνδέεται μέσω 24 V DC με το σύστημα συναγερμού πυρκαγιάς και τα χειριστήρια.

Η σωστή λειτουργία των κουρτινών ASB2 και ASB4 απαιτεί συνεχή παροχή τάσης, η οποία εξασφαλίζεται από καλωδίωση πυρασφαλούς, προστατευμένη από μηχανικές βλάβες. Όταν η παροχή τάσης απομακρύνεται από μια κουρτίνα ASB1 ή ASB3, δίνεται η εντολή να ανασυρθεί και να κλείσει.

Προαιρετικά Εξαρτήματα

  • Τα εκτεθειμένα εξαρτήματα της κουρτίνας (τα οπτικά πλαίσια, το κάτω πηχάκι και οι προαιρετικές ράγες οδήγησης, εάν υπάρχουν) μπορούν να παραγγελθούν με φινίρισμα σε οποιοδήποτε χρώμα της παλέτας RAL ή σε ανοξείδωτο χάλυβα.

  • Είναι δυνατή η τοποθέτηση σειρών μονάδων κουρτίνας, επίσης σε γραμμή σύμφωνη με τόξα.

  • Η επιφάνεια του φύλλου κουρτίνας μπορεί να είναι διακοσμημένη με γραφικά.

  • Οι διάδρομοι διαφυγής έκτακτης ανάγκης μπορούν να κατασκευαστούν στο φύλλο κουρτίνας

  • Πίνακας ελέγχου συναγερμού πυρκαγιάς με UPS προ-συνδεδεμένο για διασύνδεση με το σύστημα συναγερμού πυρκαγιάς στο πεδίο και/ή με τοπικούς ανιχνευτές καπνού/θερμότητας

  • Ηλεκτρικά εξαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός διακόπτη πρόσβασης με κλειδί υπηρεσίας

bottom of page